Sådan tager du kaffeoplevelsen til nye højder med disse 3 tips

Der er rigtig mange af os, der holder af at få gæster på besøg. Det sociale samvær giver os glæde, og derfor handler det om at omfavne alt den tid, vi bruger i selskab med andre mennesker. Når vi inviterer gæster på besøg i vores private hjem, gør vi ofte lidt ekstra for at sikre den gode stemning. Hjemmet er tit gjort mere i stand, end det normalt er, der er kræset en smule mere om maden, og måske kommer der også ting på bordet, der ikke normalt er fremme. Det kan for eksempel være den helt gode kaffe.

Det viser et overskud fra værtens side, men det viser også vores gæster, at I rigtig gerne vil dem.

Der er mange måder at forkæle dine gæster på

Ofte er dine gæster budt på noget lækkert at spise, og derfor kan du helt naturligt bruge lidt ekstra tid på din madlavning. Måske skal den tilberedes på en lækker måde, så den får ekstra smag og aroma, eller også vælger du nogle ingredienser, der er mere friske og sprøde end dem, du finder i dit lokale supermarked.

Uanset hvad så er det altid en fordel med en god omgang mad og - om bordet samles vi nemlig, og det er her, hvor snakken kan flyde frit, mens vi hygger os om noget. 

Sammensæt den rigtige menu

Når du skal sammensætte den gode menu, bør du tænke i flere retter. Skulle du opleve, at en gæst ikke er stor fan af din forret, er der nemlig en hovedret, der kan redde stemningen - og omvendt. En sikker vinder er dog altid den gode kop kaffe, som næsten ethvert selskab sluttes af med. For hvem elsker ikke den skønne duft af friskbrygget kaffe? 

Vælg dog gerne madretter der er forskellige i sine udtryk.

Det er særligt populært med fisk til forret. Det er en let ingrediens, hvorfor den i små mængder stadig overlader masser af plads til et måltid mere. Til hovedretten kan du vælge noget mere tungt som for eksempel en god bøf med en sprød salat, mens du altid skal huske at forkæle den søde tand til slut.

Det kan være med en god kage, en frugtsalat eller måske en god is. Og så selvfølgelig kaffen på kanden.

Det smukke bord kan skabe den hyggelige atmosfære

Madlavningen og tilberedningen af de gode måltider kan dog ofte ikke stå alene. Og tit skal der kun meget lidt til, for at du kan sætte prikken over i’et. Du kan vælge at dække et smukt bord - og faktisk er det så ikke længere så vigtigt med det gode måltid.

Som det siges, så spiser vi nemlig med øjnene. Og hvis du kan skabe et smukt udtryk og en stemningsfuld atmosfære omkring det bord, I skal hygge jer ved, er det næsten lige meget, hvad du vælger at sætte på menuen - maden bliver således blot et ekstra plus, idet du har sørget for den gode og hjertevarme stemning.

Et veldækket bord er en kunst

Find den smukke dug frem, stryg den gerne let, så du slipper for folder og placerer pynt direkte på dugen. Det kan være vaser med blomster, lysestager og andet, der passer til enten anledningen eller sæsonen. Er det påske, kan det med fordel være nogle små og farverige påskeæg, der fylder på bordet, mens friske og vilde blomster er et hit i hele sommerperioden.

For at sikre den røde tråd kan du på midten placere et flot serveringsfad fra Audo Copenhagen, som indeholder noget ekstra lækkert. Det kan være de kaffekopper, der senere skal tages i brug.

Sørg for den flotte servering med et serveringsfad 

For at give hele bordet et ekstra løft kan du altså senere traktere via et flot serveringsfad fra Audo Copenhagen. Herpå kan du placere den dessert, I sammen skal nyde eller andre former for små snacks. Brug også gerne fadet før middagen med sådanne snacks, således du altid ved, at der er noget, dine gæster kan glædes ved.

Her er de 3 tricks

Selv de små ting gælder altså. Og er dine gæster til kaffe, bør du derfor gør noget særligt for, at tage netop den oplevelse til nye højder. Det kan du gøre på 2 andre måder end selve serveringen.

Du kan investere i en ordentlig espressomaskine. Med en sådan kan du servere en professionel  kop kaffe, og hele fornemmelsen med serveringen vil synes langt mere luksuriøst.

Til en sådan maskine specielt, men også hvad end du vælger stempelkandekaffe eller pulverkaffe, bør du vælge kaffe i en rigtig god kvalitet. Det kan ikke blot smages, at du her har været omhyggelig i dit valg, du vil også opleve en duft og en farve, der vidner om, at det er kaffe i en rigtig god kvalitet.

Når du har gæster på besøg, bør du nemlig ikke gå på kompromis. 

Gør dig selv en ekstra tjeneste

Og hvor skønt er det ikke også for dig selv at kunne tænde for den profesionelle espressemaskine efter et veloverstået selskab. Med den gode kaffe kan du sætte dig til rette i de bløde møbler, smække benene op og blot nyde en stille stund og tænke tilbage på alt den hygge, du lige har været vært for.

Det er for alvor noget, der vidner om en vellykket aftale, når du både tilfreds og veltilpas kan læne dig tilbage med god samvittighed, ånde ud og bare smile, fordi du ved, at det har været en god stund - både for dig, men også for de gæster, som du har givet en god oplevelse.

Den kaffe vil altså smage bedre end nogensinde! 

Og ved du hvad, så handler det bare om at gentage den gode oplevelse. For hvor skønt er det ikke at opleve den igen og igen og igen og efterfølgende forkæle sig selv med fortjenesten - den gode kop kaffe?

Menu
Top